Service lokaal

Ladies’ Circle Nederland is een serviceclub, wat inhoudt dat wij ons inzetten voor goede doelen. Onze Circles halen geld op voor allerlei mooie projecten, op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het organiseren van evenementen of het verkopen van diverse producten.

Geld ophalen is fantastisch en vaak nodig, maar ook worden er vaak letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. Ladies helpen in vele verschillende situaties door te doen. Denk hierbij aan het organiseren van een high tea voor een vrouwenopvang, wandelen met bejaarden mensen, speelgoed inzamelen voor minder bedeelde kinderen of het opschilderen van een wijkgebouw. Onze Ladies zijn van alle markten thuis!

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten. Het Nationaal Service Project.

Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL onderdeel van is, wordt er ook elke 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten. In onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit voor de komende jaren zijn.

In de maand maart 2020: verkoop Vergeet-Me-Nietjes voor nationaal servicedoel

Ook Ladies Circle 76 Helmond zet zich in voor het nationale serviceproject van Ladies’ Circle Nederland: Stichting Neurofibromatose (NF). Graag zaaien we meer bekendheid voor www.degrootstekleineziekte.nl door de verkoop van zakjes Vergeet-Me-Nietjes.

Voor meer info https://www.facebook.com/ladiesvoorstichtingneurofibromatose/

Het landelijk doel wordt voor 2 jaar gekozen en loopt van 2018 tot 2020. Momenteel is dat Stichting Neurofibromatose (NF).
NF is een huid- en zenuwziekte waarbij kleine en grote tumoren, de zogenaamde neurofibromen, op en onder de huid groeien. Deze kunnen onder andere verminkingen, blindheid, botvergroeiingen en kanker veroorzaken. Daarnaast komen nog veel andere problemen voor zoals verstandelijke beperking, autisme, epilepsie, depressiviteit, leerachterstanden, de lijst is lang. Wat en wanneer je iets krijgt, blijft je leven lang onzeker. 1 op de 3000 kinderen wordt geconfronteerd met NF. Het is daarmee de grootste kleine ziekte. NF is nog niet te genezen.

Elk jaar kiezen wij een lokaal goed doel waarvoor wij acties houden en / of zelf onze handen uit de mouwen steken.

Lokaal Serviceproject 24 november 2019: Sinterklaasfilm voor “Niels on Wheels”

Op zondag 24 november 2019 organiseert Ladies’ Circle 76 Helmond een filmvoorstelling in de Cacaofabriek in Helmond.

De film heet “Waar is het grote boek van Sinterklaas” en er zijn 2 voorstellingen, om 10.00 uur en on 12.00 uur. De kaarten kosten € 7,50 per stuk. De opbrengst van de kaartverkoop voor deze film gaat naar  de stichting “Niels on Wheels”. Graag nodigen wij uw kinderen en u uit voor deze gezellige filmvoorstelling voor het goede doel. Voor kaartjes kunt u contact opnemen met onze secretaris via secretarislch@outlook.com of spreek gerust één van onze ladies aan.

Niels on Wheels is een stichting die de grote droom van onze Helmondse Niels Vink helpt te realiseren, namelijk deelnemen aan de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo in de Quad categorie. Niels on Wheels biedt bedrijven en sympathisanten van Niels de mogelijkheid om een financiële bijdrage te geven om deze droom waar te maken. Niels zet zich met zijn stichting op zijn beurt in om ook heel veel andere kinderen met een beperking te inspireren en motiveren dat alles mogelijk is in het leven. Denken in mogelijkheden is waar Niels in gelooft en wat hem al zover heeft gebracht.

Alle donaties aan de stichting Niels on Wheels komen uitsluitend ten gunste van Niels en staan volledig in het teken om de Paralympische Spelen te behalen.Voor meer informatie zie https://nielsonwheels.com

locatie: Cacaofabriek Helmond https://www.cacaofabriek.nl
tijd: 10.00 uur of 12.00 uur

Elk jaar kiezen wij een lokaal goed doel waarvoor wij acties houden en / of zelf onze handen uit de mouwen steken.

Lokaal Serviceproject november 2019 tot en met januari 2020: Handen uit de mouwen bij Ratatouille!

In het kader van ons handen uit de mouwen project gaan onze ladies Restaurant Ratatouille in Helmond helpen.

Sociaal Restaurant Ratatouille (besloten) is bestemd voor mensen met een minimum inkomen (en op grond hiervan in aanmerking komen voor een zogenaamde Gemeentelijke Inkomensverklaring), die klant zijn van de Super Sociaal, van SMO, Jobfactory en de Ruilwinkel. Een restaurant waar in een gezellige ambiance gezamenlijk warme maaltijden worden gebruikt en waar sociale contacten worden bevorderd.

http://www.smo-helmond.nl/pages/projecten/restaurant-ratatouille.php

 

Bij het Ratatouille Restaurant kunnen mensen met een inkomensverklaring op maandag en donderdagavond komen eten. De gasten worden door de kok (jong en enthousiast) verwend met een drie gangen diner, maar hij kan dat niet alleen. Voor het uitserveren en de Afwas heeft hij iedere avond 2-3 vrijwilligers nodig. Onze ladies gaan hierbij de komende periode helpen en nemen hierbij iemand van buiten onze Circle mee (collega, vrienden, familie), zodat niet alleen onze Circle maar ook meer mensen kunnen komen helpen en het zich als een positieve olievlek verspreidt binnen Helmond. 

Elk jaar kiezen wij een lokaal goed doel waarvoor wij acties houden en / of zelf onze handen uit de mouwen steken.

Op de Algemene Ledenvergadering is Stichting Neurofibromatose (NF) gekozen als het landelijke goede doel voor de jaren 2018-2020.

Nationaal Service Project: Stichting Neurofibromatose

Neurofibromatose (NF) is een huid- en zenuwziekte waarbij kleine en grote tumoren, de zogenaamde neurofibromen, op en onder de huid groeien. Deze kunnen onder andere verminkingen, blindheid, botvergroeiingen en kanker veroorzaken. Daarnaast komen nog veel andere problemen voor, zoals verstandelijke beperking, autisme, epilepsie, depressiviteit en leerachterstanden.

NF is nog niet te genezen. Maar er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de behandeling én mogelijke genezing van NF in het Erasmus MC. Never stop dreaming; Let’s beat NF!

Veel Circles in Nederland proberen gedurende 2 jaar zoveel mogelijk geld op te halen, middels zelfgeorganiseerde acties. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad.

Internationaal Serviceproject: Crimson

In de periode 2019- 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project ‘Crimson’ in India. Het project streeft zowel naar het opzetten van kleine fabricage-units voor werkgelegenheid voor vrouwen in de landelijke gebieden van India, alsook het verzorgen van hygiëne mbt menstruatie. De vrouwen zullen met de units biologisch afbreekbaar maandverband produceren en verkopen. Hierdoor zijn ze zelfvoorzienend, zorgt de winst voor betere leefomstandigheden en genereren ze zo een veiligere toekomst voor hun kinderen.

Ladies’ Circle India hoopt 100 units in India te kunnen plaatsen in de komende 2 jaar.

In de periode 2019 – 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Crimson” in India.